31 Ekim 2010 Pazar

İyi Kalpli İnsanlar



Küçük Mübaşir:

-Susun! Susun! Hakim Hakstıbıl kararı açıklıyor.
Hakim Hakstıbıl:
-Çocukların velayetinin anneye mi yoksa babaya mı verilmesi hususu görüşüldü ve karara bağlandı. Her iki tarafa da haksızlık olmaması açısından çocukların idamına...
Küçük Mübaşir:
-Yeppaa!! Annesini ve babasını boşanma noktasına getirirken düşünecekti bunu?
Günün birinde karşılaşırım umuduyla kulağında kulaklık varken durduk yere gülen insanlar aradım hep otobüste, metroda, metrobüste. Ben bu repliği dinledikten sonra kahkahayı basınca ve daha sonra da nasıl bir şekil alacağımı bulamayınca etraftan gelen tuhaf bakışlar yüzünden ilk durakta inmek zorunda kalmıştım zamanında.
Zamanında Ankara'da yaşayıp bir şekilde bir yerlerde dinleyip daha sonra buradan ayrılmak zorunda kalanların Ankara'dan ayrıldıktan sonra bırakamadıkları tek şey Radyo Odtü'nün Modern Sabahları. Bu şey zeki espiriler , şakalar yapıp her sabah 7 den 10 a kadar (genelde 8 den önce başlamaz) %100 doğaçlama ve %20 ilkeli yayıncılık sloganıyla yıllarca kiminin işe, kiminin de ilk dersi asıp okula geç gitmesine sebep olan radyo programıdır. Ben ve benim gibiler için ise Podcast denilen icadı hayatıma sokan sabit diskimi ve internet kotamı her zaman sıkıntıya sokan Modern Sabahları Podcasttan Dinleyenler adlı gruba dahil olmamı sağlayan radyo programıdır.
Ege, Fahir ve Oktay adlı Odtü mezunu, işini yapmayan üç arkadaşın bundan tam 10 yıl önce başlattıkları ve sıradan sabah programlarına hiç ama hiç benzemeyen bu programla ilk tanışmam programın üçüncü senesindedir. O gün bugündür Şenol Günbayrak, Demircan Tılsım ve Küçük Mübaşir gibi hayranı olduğum tiplemelerle benim de gündelik yaşamımın bir parçası olmayı başarmışlardır.
Bunca yıldır sen de fazla abartıyorsun diyenlere cevabı ise son zamanlarda buldum. Yeni sezon yayınlarının pek çoğunda artık canlı yayına Amerika'dan, Dubai'den.. falan filan yerlerden bağlananlar olunca bende acaba gerçekten fazla mı abartıyorum sorularını bir anda silip atmışımdır kafamdan. Uzunca yıllar Modern Sabahlar'ı ve Radyo Odtü'yü başkalarına sevdirme alışkanlığımdan vazgeçmişimdir artık. Sözlükte okuduğum bu yorumun bu kararımda etkisi büyüktür.
"tıpkı uzuuun yıllardır dost olduğunuz, muhabbet ederken bir tek kelimenizle 7 yıl önceki ortak bir anınıza referans verebildiğiniz arkadaşlarınızı düşünün. gözlerinizden yaşlar gülerek güldüğünüz o espri, o arkadaşınızı ilk defa tanıyan ve dinleyen bir kişiye elbette komik gelmeyecektir. zaten bu gibi durumlarda o gülmeyen arkadaşa yapılan esprinin 7 yıl önceki hangi olaya referans verdiğini, bugün ne anlama geldiğini anlatana kadar bin yıl geçer."
Not: Ama olur da yine de dinlemek isteyenler olursa blog sayfamın en alt kısmına baksınlar:)

Read more...