30 Ağustos 2009 Pazar

Baba Mesleği

Diyarbakır'da 15-16 yaşlarındaki bir gençle bir devlet memuru arasında geçen bir diyalog:


-Ne iş yapıyorsun?

-Hamallık yapıyorum.

-Baban ne iş yapıyor?

-Hamal.

Read more...

16 Ağustos 2009 Pazar

Bakakalmak

Önceleri “Önemli değil Türkiye’ye asıl eğer bu adamlar gelirse mutlaka giderim” diyerek kaçırdığım konserlere üzülmemiş numarası yapardım. İşte bu adamlardan biriydi Cohen hatta en önde gelenlerindendi. Bu kezde kendimi avutma gereği duymuyorum. Artık kimin konser verip vermediği pek umrumda olmuyor. Zira hiç birine gitmiyor ya da gidemiyorum.

Hem yazar, hem şair, hem de şarkıcı olupta bu derece başarılı olabilme şerefine ulaşmış birisi için efsane sözcüğünü kullanmak pek yadırganmamalı. Ancak gelin görün ki buralarda Cohen pek yadırganmış olacak ki adamcağıza sponsor bulunmaması gibi tuhaf bir durum oluştu. Sponsor bulamayan kuruluşun adının İKSV olması ne türlü bir acz içinde olduklarının kanıtı gibi. Sonuç olarak ben hariç -çünkü konsere gitmiyorum- minimum 150’şer TL si olanlar biraz uzaktanda olsa Cohen’i görüp dinleme şansına sahip oldular.

Sahnede şarkıcıdan daha çok 30-40’lardan kalma şehre inmiş Amerikalı çiftçi havası veren görüntüsü, karizmatik fötürlü şapkasıyla ortalığın tozunu atmışa benzer Cohen. Zaten çıkan haberlerde bunu kanıtlar nitelikte. “Sponsor bulan Cohen severler parmak kaldırsın!” diyerek daha ucuz bir Cohen konseri daha ümit ederek bu hevesimi sonraki yıllara saklamak istiyorum, tabi olurda adamın nefesi yeterde tekrardan buralara ayağı düşerse.

Read more...